Tjänster

Livea är verksamma i Tyresö Kommun och på Östermalm i Stockholm stad och erbjuder personlig assistans, hemtjänst, ledsagning, avlösarservice och trivselträffar.

Personlig assistans

”Att kunna leva sitt liv så likt som andra” är grunden i Lagen om Stöd och Service till vissa funktionshindrade, LSS. Två viktiga begrepp är integritet och valfrihet. Människor med funktionsnedsättning ska kunna välja hur de vill leva sina liv och ha samma möjligheter som alla andra. 

Hemtjänst

Vem har rätt till hemtjänst? Hur väljer man eller byter utförare? Vad innebär själva hemtjänsten? Vi reder ut i begreppen och hjälper dig hela vägen. Det är lättare än du tror.

 

Ledsagning

Ledsagning handlar helt enkelt om att du ska kunna fortsätta göra aktiviteter som du har varit van att göra. Det innebär att du får hjälp att ta dig till och från olika aktiviteter i samhället  till exempel shopping, läkarbesök  eller fritidsaktiviteter. 

Avlösarservice

Avlösarservice ger dig som anhörig möjlighet för tid till egna aktiviteter eller egen avkoppling. Du kanske regelbundet vill gå på en kurs eller till exempel spontant vill gå på bio med med en vän.

 

Trivselträffar

Vi träffas regelbundet i vår lokal på Granängsringen 42 och på Nybrogatan 34 dit kunder, medarbetare och anhöriga är välkomna att umgås över nybryggt kaffe och hembakat bröd, ibland till Pias pianomusik. Vill vi så sjunger vi en sång.

Till jul kommer du se vår lokal i Tyresö pyntad och på midsommaren sitter vi ute på vår gräsmatta och äter jordgubbstårta.

Tilläggstjänster

Vi utför hushållsnära tjänster som t ex städning, promenader, tvätt och strykning, högläsning, betala räkningar mm. Allt detta ger rätt till RUT-avdrag och kostnaden efter avdrag är 200 kr/tim.

Vi utför också andra tjänster som inte ger rätt till RUT-avdrag, t ex sällskap till teater- och konsertbesök eller om du har andra önskemål till ett pris av 350 kr/tim (inkl moms).