NYHETER

Nytt samarbete med VivBon för heltäckande hemservice

Pia Sundberg
·
26 december 2017

Livea och det lokala VivBon Senior Service har börjat samarbeta och erbjuder tjänster för seniorer i och runt hemmen på Östermalm. Tillsammans kan vi nu erbjuda ett heltäckande serviceutbud åt seniorer på Östermalm i form av både vård och omsorg samt hushållsnära tjänster och fixartjänster.

Entreprenörerna  Christoffer Bylock (VD VivBon) som tidigare drev Nannyakuten, Pia Sundberg (VD och grundare, Livea) och Annika Nilsson (Verksamhetschef, Livea) drivs alla av att skapa kvalitet inom äldreomsorgen och leverera service i toppklass och med värdighet.

Läs mer om våra Guldkantstjänster

Att värna om livet hela livet

Pia Sundberg
·
17 december 2017

Att värna om livet hela livet. Det är ett av våra huvudbudskap, därav namnet Livea. Enterprise Magazine skriver om Livea och om våra hemligheter för att göra verklighet av de vackra orden, en hemtjänst och handikappomsorg värd namnet.

Arbetsmöte på Livea

Pia Sundberg
·
5 december 2017

Liveamöte i en riktigt god anda i ett av våra trevliga konferensrum och här kan ni se vår verksamhetschef Annika och en del av det handplockade Livea-teamet. Det är svårt att fånga alla men mötesnoteringarna blir tillgängliga för alla i vår gemensamma kommunikationsbok.

Fokus för mötet är hur vi på allra bästa sätt kan möta både våra kunders och anhörigas behov. Hur kan vi agera och underlätta i vardagen och förgylla? Vi delar viktig information som ger en bra bas och trygghet i det dagliga arbetet. Fina förslag kommer från gruppen och vi tar till oss för att förverkliga. I närtid. Vi delar våra erfarenheter och gläds åt att våra kunder på kort tid har blivit både gladare, starkare och hoppfullare. Arbetet är riktigt, riktigt meningsfullt. Mötet avslutas med att Pia återigen berättar om Liveas vision och som formuleras:

" Med hjärta och hög kompetens gör Livea verklighet av de vackra orden"
" Här står du i kö för att bli kund. Här står du i kö för att få arbeta"

 Visionen kommer att bli sann. Det är bara en tidfråga. Det tror gruppen. Det tror vi.

Nytt avtal med Stockholms stad

Pia Sundberg
·
24 november 2017

Stockholms Stad sade sade upp samtliga avtal med utförare av hemtjänst i augusti och ställde samtidigt nya och högre krav på utförandet i den nya upphandlingen. Resultatet blev cirka 30 färre utförare. Livea har fått förnyat förtroende och nytt avtal är nu signerat. Det är vi glada för!

Östermalms egen hemtjänstpärla

Pia Sundberg
·
6 november 2017

Livea har idag valt att verka endast på Östermalm som därmed får sin alldeles egna hemtjänstpärla! Varmt välkomna till oss på vårt kontor på Nybrogatan 34. Slå en signal till vår verksamhetschef Annika Nilsson så får du svar på dina frågor: 0709-907223.

Dagarna med Nancy, 97 (Dag 7)

Pia Sundberg
·
28 september 2017

Livets höst

"Att bli gammal är som det är, det blir som det blir. Det är det bittra i fågelsången. Jag känner det som att jag är schack matt, man är liksom ute ur leken". Nu har Nancy varit utan sin dotter med man under nio dagar och de är på väg hem. "Tänk att man kan längta så, att man har så starka känslor kvar fastän man är så gammal". Under middagen är Nancy riktigt trött och säger ingenting. Annika frågar hur det står till och då kommer följande "Jag bara degar" och det är omöjligt att inte skratta.

"Man kan bli lite avundsjuk på 100-åringar som springer omkring på sta´n men jag tror det är mer normalt att bli lite darrig i benen som jag".

På kvällen låter jag dörren vara öppen när Nancy borstar tänderna och säger "säg till när du är klar". Det var lite onödigt men Nancy svarar rappt därinifrån "färdig" med ett stort skratt. "Man blir ju lite som barn igen. Så är det faktiskt".

Glädjeämnen

Nancy omges av nära och kära med många besök och samtal från barn, barnbarn, barnbarnsbarn, barnbarnsbarnbarn och barnbarnsbarnbarnsbarn! Sällskap och hemlagad god mat får hon njuta av och nu när det blir höst och vinter kan hon sitta i sin köksstol och se den vackra trädgården utanför fönstret och iaktta fåglarna som äter från fågelholken. Så fint!

Ett varmt tack till Nancy

säger både Annika och jag för att vi har fått tillbringa de här dagarna tillsammans med dig! Det är inte bara det att du är 97 år. Du är en sann förebild som människa med din insiktsfullhet, fräschhet och fullständiga omtanke om andra framför dig själv. Vi har fått uppleva intressanta och givande samtal och inte minst fått många härliga skratt. Och den gamla klyschan "Ett gott skratt förlänger livet" är vi övertygade om äger sin absoluta riktighet!

 

 

 

Dagarna med Nancy, 97 (6)

Pia Sundberg
·
28 september 2017

Ordning och reda, löning på fredag

"Hur förnöjde vi oss som barn och ungdom? Vi fiskade förstås efter spänning och det kunde hända att vi på fredagarna drog oss ner mot hamnen i Gävle. Där hände det alltid något och ibland kunde det vara riktigt bråkigt. ”Sjåarna”- hamnarbetarna som inte var särskilt högt aktade på den tiden fick då sin kontanta avlöning. Vi kunde då se hur deras fruar kom dit och drog pengarna ur händerna på dem". Nancy tyckte synd om männen men förstod fruarna som annars riskerade att inte ha mat på bordet då risken annars var stor att de söp upp alltihop. "Det var inte lätta tider."

Uppsatser med knorr

Flera gånger under skoltiden blev Nancys uppsatser utvaltda för högläsning i klassen. Det motiverades med att hennes uppsatser hade "knorr". "Då kändes det lite som om man fått Nobelpriset" säger Nancy med ett leende. Både Annika och jag skriver under på det. Så mycket av det Nancy har berättat under de här dagarna har verkligen berättats med knorr, åtföljt av många härliga skratt!

 

Dagarna med Nancy, 97 (5)

Pia Sundberg
·
19 september 2017

En 97-årig nyponros

Nancy sköter sin hygien själv men nu har hon fått en skön dusch av Annika som också tvättat och lagt håret. "Jag känner att du rullar rätt" säger hon till Annika. Håret är viktigt för Nancy som arbetat i många år på sin dotters frisersalong på Östermalm. Nancy doftar alltid gott från topp till tå och vi kallar henne för vår nyponros. Då skrattar hon och blir friskt röd om kinderna!

Arbete och stress

Efter att ha varit hemmafru medan de fyra barnen växte upp arbetade Nancy på kontor i 20 år. Som pensionär fortsatte hon att arbeta på sin dotters frisersalong. "Man kunde ju inte bara gå och dra sig". Nancy schamponerade kunderna och hjälpte till med allt möjligt. "Det är otroligt mycket att göra på en salong, mer än man kan ana". Nancy upplever inte att hon någonsin stressat, men arbetat mycket, det har hon. Och även om hon inte gick till salongen varje dag så arbetade hon fram tills hon blev 88 år.

Dagarna med Nancy, 97 (4)

Pia Sundberg
·
18 september 2017

Nyfiken och uppdaterad

Varje morgon läser Nancy Dagens Nyheter, från första till sista sidan. Vi talar om Rosling, vår gemensamma idol, översvämningarna, kyrkovalet, Trumps senaste eskapader, mordet på Kevin, och vad tror jag egentligen hände? Nancy är helt uppdaterad. Tidningsläsningen ger förstås upphov till många samtal.

Samtalet och väntan på döden

Vi talar om samtalet, hur viktigt och värdefullt det är. ”Då går tiden fort, men annars går tiden långsamt och det är tungt att bara gå och vänta på döden. Det är jobbigt att inte orka med sig själv, bara det allra nödvändigaste. Kroppen orkar inte så mycket och man är inte pigg. Jag gör inte så mycket längre men jag har ju orkat så mycket i mitt liv. Men jag är ju snart 100 – jag får väl skylla på det. Det kanske är dags att "lugna te sig lite”. Nancy är noga med att jag får med det dialektala i det här uttrycket. Och igen kan vi mitt i allvaret mötas i det härliga och djupa skrattet.

"Det är också tungt att inte kunna hjälpa till, att vara onyttig". Vi talar om vikten av acceptans och jag påminner om den stora glädje som Nancy innebär för alla sina nära och kära. Vad är nytta? Är inte detta den största av nyttor?

Dagarna med Nancy, 97 (3)

Pia Sundberg
·
17 september 2017

Boende

För tre år sedan flyttade Nancy hem till en av sina döttrar med man till stor glädje för alla. Hemmet andas av kärlek och energi och här finns det även kraft till att ordna ett fint boende för småfåglarna. På bilden syns en av fågelholkarna i den jättevackra trädgården.

Mat och dryck

”Jag har alltid varit lätt med maten, ätit allting och tålt allting; kött, fisk, grönsaker, efterrätter. Rispudding med många russin i var en favorit. Jag åt aldrig stora portioner. Varje dag fick vi kaffe med en bullskiva till. Men det blev ingen kalabalik om fikabrödet uteblev (stort skratt). Var det fest så serverades det sockerkaka, och kaffe, det har jag druckit sedan barnsben. Vi var nöjda med så litet och jag tycker nog att ungdomar idag är bortskämda."

”När jag var sex år gav jag ett muntligt löfte om att aldrig röka eller dricka, ett löfte som jag har hållit. Har du sett hur de som dricker brännvin ser ut när de sväljer? Det måste ju smaka fruktansvärt illa. Jag har aldrig tagit en sup. Det ser inte ut att smaka gott i alla fall”. Nancy berättar detta så levande så vi gapskrattar båda två.

Dagarna med Nancy, 97 (2)

Pia Sundberg
·
15 september 2017

Morgonfika och korsord

Vi börjar morgonen med det goda samtalet och frukost. Tiden står nästan stilla och samtalet får tid på sig att gro och växa till något riktigt innehållsrikt. Det är rent av meditativt. Nancy tycker mycket om kaffe och har druckit några koppar varje dag hela livet. Det ska vara svart.

Efter en stunds vila efter frukosten är det dax för korsordslösning. Det har Nancy alltid gillat. Vi löser inte bara de lättaste korsorden, och ibland slår Nancy mig i snabbhet med att hitta orden. "Allting har ändrats, även korsorden. De är mycket roligare idag än förr när det bara var svartvita rutor".*

Fysisk aktivitet

"Gävle, där jag växte upp, var ett ”blåshål”. Förmodligen var det därför som vi inte alltid hade så snörika vintrar. Men när snön kom, då tyckte jag om att åka skidor. Annars motionerade vi bara i skolan. När vi var utomhus blev det ofta brännboll. Det fanns gymnastikinstitut på den tiden men det var inte så vanligt. I min ungdom blev det populärt att gå promenader och under några år var vi en grupp vänner som gick en 10-km promenad varje söndag. Vi gick och cyklade till skolan, men sportig, det har jag aldrig varit."

Dagarna med Nancy, 97 (1)

Pia Sundberg
·
13 september 2017

Ett sådant privilegium! Att få bo och umgås med Nancy under en vecka i hennes hem. Det är andra gången vi ses men det känns bekvämt att ses redan från början. Nancys dotter har anlitat Livea för avlösarservice tidigare men nu ska vi alltså ses en hel vecka. I helgen kommer Annika och hon längar redan.

Vi talar om livet idag och igår. Hur allting har förändrats. ”Varje epok har sina egna egenheter, det gäller bara att haka på”, säger Nancy med ett skratt. Nancy har en härlig humor, och vi skrattar mycket och befriande.

Nancy har haft lyckan att få 4 barn och att få vara frisk hela livet. Och det är klart att jag är nyfiken på hur hon har levt. Vari ligger hemligheterna? Följ med i bloggen och hör vad Nancy har att säga.

 

Japansk delegation till Livea

Pia Sundberg
·
15 augusti 2017

En mycket trevlig och intressant morgon upplevde vi igår när nio lärare från universititet i Tokyo besökte oss. De ställde också många frågor till en av våra kunder och undersköterskan Annamarie. Vi föreläste om Sveriges mål med hemtjänst och Liveas hemligheter för att uppnå den bästa tänkbara hemtjänsten enligt våra ledord: "Med hjärta och hög kompetens gör vi verklighet av de vackra orden". Allting simultantolkades till japanska!

Midsommarfirande!

Pia Sundberg
·
6 juni 2017

En riktig trivselträff med goda samtal och skratt! Den hembakade jordgubbstårtan avnjöjts och doggybags delades ut.

Välkommen på Jordgubbstårta med nybryggt kaffe!

Pia Sundberg
·
5 juni 2017

Våra kunder, anhöriga och medarbetare eller du som är intresserad av Livea och vår verksamhet är välkommen på Midsommarfika hos oss på Granängsringen 42 torsdagen den 22 juni kl 13.00.Om solen lyser på oss sitter vi ute, pratar och njuter till sommarsånger på pianot.

Inbjudan öppet hus Nybrogatan 34 den 5/4

Pia Sundberg
·
31 mars 2017

Välkomna på ett nytt informationsmöte om Livea och våra verksamheter. Nya och gamla kunder och andra som är intresserade av vår verksamhet är välkomna mellan 13.00 och 16.00 på Nybrogatan 34. Ring vår verksamhetschef Annika Nilsson 0709-907223 så hämtar vi vid porten. Vi  kommer att bjuda på kaffe med hembakat kaffebröd. Varmt välkomna!

Öppet hus 29/3

Pia Sundberg
·
30 mars 2017

Här sjungs det Evert Taubevisor  till de frasiga våfflorna samtidigt som vi drömmer om sommaren medan snön yr utanför förstret. Stämningen är gemytlig med många skratt!

Inbjudan öppet hus Tyresö 29/3

Pia Sundberg
·
27 mars 2017

Nya och gamla kunder och andra som är intresserade av vår verksamhet är välkomna mellan 13.00 och 16.00 på Granängsringen 42. Vi berättar om Liveas verksamheter och kommer att bjuda på nygräddade våfflor och kaffe till levande pianomusik. Varmt välkomna!

Har du svårt att ta dig till oss, ring vår verksamhetschef Annika Nilsson, 0709-907223 så får du skjuts.

 

Trivselträff Tyresö

Pia Sundberg
·
7 mars 2017

Stort tack till några av våra kunder som trotsade den hårda kylan och blåsten för att komma till mars månads trivselträff. Så givande med intressanta samtalsämnen och många skratt!

Livea Hemtjänst Östermalm

Pia Sundberg
·
1 mars 2017

Livea Hemtjänst vill skapa den goda hemtjänsten på Östermalm och finns nu i vackra lokaler på Nybrogatan 34. Här kommer vi att inbjuda våra kunder, anhöriga och medarbetare till trivselträffar där vi serverar nybryggt kaffe med gott kaffebröd, ibland till levande pianomusik.

 

Personlig assistans

·
20 januari 2017

En glad nyhet är att vi nu fått tillstånd att bedriva personlig assistans. Läs mer under "Våra tjänster" och tag kontakt med vår verksamhetschef Annika Nilsson, 0709-907223 för mer information.

 

Avtal med Stockholms stad

·
30 december 2016

Nu har Livea signerat avtal med Stockholms stad för hemtjänst, avlösning och ledsagning. Vi är valbara från och med 2 januari 2017 och startar Stockholmsverksamheten på Östermalm. Du som är intresserad av Livea, kontakta oss för möjligheten till service på just din gata eller stadsdel.

Rekryteringsmässa Haninge

·
19 december 2016

Du som är undersköterska, vårdbiträde eller har erfarenhet av äldrevård - Välkommen till vår monter på Haninge rekryteringsmässa den 17 februari 2017 mellan 13.00 och 16.00! Då berättar vi mer om Livea, vår idé kring det goda bolaget och den goda vården.

Rekryteringsmässa Tyresö

·
30 oktober 2016

Tack alla ni spännande intressenter av Livea som kom till vår monter på Rekryteringsmässan i Tyresö i fredags! Vi ser fram emot att fortsätta diskussionerna på vårt öppna hus på Granängsringen 42 torsdag den 10 november. Välkomna!

Öppet hus hos Livea - 10 november 2016

Livea
·
21 september 2016

Nya kunder, nya medarbetare, vår hyresvärd Tyresöbostäder, Tyresö Kommun och andra som är intresserade av vår verksamhet är välkomna mellan 13.00 och 16.00. Vi berättar om Liveas verksamheter och kommer att bjuda på smått och gott!

Anmäl dig till eller kom bara förbi oss på Granängsringen 42!