Dagarna med Nancy, 97 (3)

Pia Sundberg
·
17 september 2017

Boende

För tre år sedan flyttade Nancy hem till en av sina döttrar med man till stor glädje för alla. Hemmet andas av kärlek och energi och här finns det även kraft till att ordna ett fint boende för småfåglarna. På bilden syns en av fågelholkarna i den jättevackra trädgården.

Mat och dryck

”Jag har alltid varit lätt med maten, ätit allting och tålt allting; kött, fisk, grönsaker, efterrätter. Rispudding med många russin i var en favorit. Jag åt aldrig stora portioner. Varje dag fick vi kaffe med en bullskiva till. Men det blev ingen kalabalik om fikabrödet uteblev (stort skratt). Var det fest så serverades det sockerkaka, och kaffe, det har jag druckit sedan barnsben. Vi var nöjda med så litet och jag tycker nog att ungdomar idag är bortskämda."

”När jag var sex år gav jag ett muntligt löfte om att aldrig röka eller dricka, ett löfte som jag har hållit. Har du sett hur de som dricker brännvin ser ut när de sväljer? Det måste ju smaka fruktansvärt illa. Jag har aldrig tagit en sup. Det ser inte ut att smaka gott i alla fall”. Nancy berättar detta så levande så vi gapskrattar båda två.