Dagarna med Nancy, 97 (2)

Pia Sundberg
·
15 september 2017

Morgonfika och korsord

Vi börjar morgonen med det goda samtalet och frukost. Tiden står nästan stilla och samtalet får tid på sig att gro och växa till något riktigt innehållsrikt. Det är rent av meditativt. Nancy tycker mycket om kaffe och har druckit några koppar varje dag hela livet. Det ska vara svart.

Efter en stunds vila efter frukosten är det dax för korsordslösning. Det har Nancy alltid gillat. Vi löser inte bara de lättaste korsorden, och ibland slår Nancy mig i snabbhet med att hitta orden. "Allting har ändrats, även korsorden. De är mycket roligare idag än förr när det bara var svartvita rutor".*

Fysisk aktivitet

"Gävle, där jag växte upp, var ett ”blåshål”. Förmodligen var det därför som vi inte alltid hade så snörika vintrar. Men när snön kom, då tyckte jag om att åka skidor. Annars motionerade vi bara i skolan. När vi var utomhus blev det ofta brännboll. Det fanns gymnastikinstitut på den tiden men det var inte så vanligt. I min ungdom blev det populärt att gå promenader och under några år var vi en grupp vänner som gick en 10-km promenad varje söndag. Vi gick och cyklade till skolan, men sportig, det har jag aldrig varit."